16.8.07

Rollespilsbaby

Okay. Der er gået al for lang tid, siden jeg sidste gang opdaterede min blog. Og så handler denne opdatering faktisk kun yderst perifært om rollespil.
De sidste 4½ måned er jeg næsten forsvundet ud af rollespilsmiljøet. Dermed ikke sagt at jeg ikke stadig spiller (puha, slemme, 2 negationer i samme sætning) – det gør jeg selvfølgelig, ”den onde kampagne” har kørt tre gange med hylebaby i baggrunden – men det med at få en baby med kolik lægger altså en dæmper på ens evne til at tænke dybe tanker om rollespilsteori. Faktisk har jeg læst et sted, at den stressede hjerne producerer et hormon, der sætter langtidshukommelsen ud af spil. Det er sikkert et eller andet smart fra dengang vi var jægere på savannen, for da var det sikkert smart at være i nuet mens man prøvede at spæne fra et rasende næsehorn. Hvorom alting er, så tror jeg faktisk rasende næsehorn og hylende baby rangerer lige højt på stresshormonproduktionsskalaen: De sidste måneder har det været svært at huske længere tilbage end 10 minutter.
Hvem er han så, den lille fyr, der har vendt mit liv på hovedet? Hans navn er David Harder Flamant, og han er (selvfølgelig) den smukkeste baby i hele verden. Da vi ikke har haft en baby før, har vi lidt svært ved at skille baby-karakteristika fra David-personlighed, men vi har da lært så meget som at han er et meget aktivt og socialt lille menneske, med et stort temperament. Hvordan det så er gået til, kan man spørge sig selv om. Hans forældre er to indelukkede nørder, der bedst dyrker deres tosomhed ved hver sin computer. Vi er begge lettere konfliktsky, og var stille og medgørlige da vi var børn. Men okay. Davids ene bedstefar er forhenværende jægersoldat, den anden er skuespiller. Måske dette skal lære os en lektie om recessive gener?
Det går heldigvis markant bedre med hyleungen nu end det gjorde i begyndelsen. Det er vores bedømmelse, at kolikken faktisk er overstået, for det virker ikke længere, som om han har ondt nogen steder. Lige nu handler det mest om, at vores søn tror at hyleri er en kommunikationsform. Hvis han vil tages op hyler han. Hvis han vil have hjælp til at vende sig om på ryggen hyler han. Hvis han keder sig hyler han.
Vores søn keder sig desværre ofte. You get the picture. Der er meget hyleri.
Men selvfølgelig eeeeeeelsker vi knægten, uanset hyleriet. Og det er jo også utroligt at følge sådant et lille menneskes første år. Bortset fra at David allerede har mere end fordoblet sin vægt og er blevet næsten 15 cm længere end ved fødslen, er det jo sindssygt så meget han har lært på så kort tid. Noget af det første han lærte, og som han heldigvis praktiserer ofte, er at smile. Dernæst er der ting som at møde et andet menneskes blik, at følge os med øjnene tværs gennem stuen, at rasle med sin rangle, at pludre, at føre ting op til munden med sine hænder... og meget, meget mere, der sikkert virker som åndssvagt små ting for den udenforstående. Det korte af det lange er, at han er gået fra at være en lille dyreunge til at være en lille menneskeunge. Man kan se, at der foregår en masse bag de dér mørkebrune øjne.

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Om hyling... vi har to barn som begge har hylt en del. Med den andre (Oda) hadde vi problemer med at hun våknet om natten og skrek. Etter at vi snakket med en lege og skiftet diett (hun spiser bl. a. ikke lenger hvetemel), sover hun og hyler ikke. Det tok tre dager før det virket.

(Bare et tips, men jeg vet at man prøver hva som helst for å få barna til å sove :) )

Mike sagde ...

Hej Sanne

Jeg kender selv fornemmelsen, mig og min kæreste der også hedder Sanne fik en lille knægt i Juli sidste år. Det er virkelig noget der kan tage opmærksomheden fra rollespillet. Heldigvis har han ikke kolik.

min rollespilsblog

Anonym sagde ...

Godt billede.